سایز متن   /

«رکس تیلرسون»، وزیر خارجه آمریکا در نشست استماع سنا روز چهارشنبه گفت که از عناصر داخلی ایران برای تغییر نظام سیاسی ایران حمایت می‌کند.

وی در پاسخ به سؤالی از «تد پو» نماینده ایالت تگزاس در سنا درباره نظر دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا درباره تغییر نظام حاکم ایران گفت: «سیاست ما در قبال ایران در حال تدوین است و هنوز به رئیس‌جمهور ارائه نشده است. با وجود این، ما از نقش بی‌ثبات‌کننده ایران در منطقه با خبریم و در حال اقدام برای مقابله با هژمونی ایران هستیم. تحریم‌های اضافی (وضع کرده ایم): اقداماتی علیه برخی افراد و دیگران به کار گرفته شده‌اند و ما به طور مداوم مزایای (این تحریم ها) را بررسی می‌کنیم، هم از حیث دیپلماتیک و هم از حیث تبعات بین‌المللی قرار دادن کل سپاه به عنوان سازمان تروریستی؛ چون همان طور که می‌دانید ما سپاه قدس را در فهرست تحریم قرار داده ایم.»
وی ادامه داد: «سیاست ما در قبال ایران مقابله با این هژمونی، مهار توانایی آنها برای ساخت سلاح‌های هسته‌ای و اقدام برای حمایت از آن عناصری در داخل ایران، به نحوی است که به تغییر صلح آمیز آن نظام سیاسی منجر شود. همان طور که می‌دانیم چنین عناصری در داخل ایران هستند.»
رئیس‌دستگاه دیپلماسی آمریکا این اظهارات را در نشست کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا مطرح کرد. وی در این نشست بار دیگر ایران را به بی‌ثبات کردن منطقه خاورمیانه متهم کرد.
وی گفت: «رژیم ایران کماکان مداخلات و فعالیت‌هایی که خاورمیانه را بی‌ثبات می‌کنند را ادامه می‌دهد: حمایت از حکومت بشار اسد، تامین مالی شبه نظامیان و پیکارجویان در عراق و یمن که از دولت‌های قانونی مشروعیت زدایی می‌کنند و مسلح کردن گروه‌های تروریستی مانند حزب الله که متحد ما اسرائیل را تهدید می‌کنند.»
تیلرسون اضافه کرد: «ما و متحدانمان بایستی با بلندپروازی‌های ایران برای دست‌یابی به هژمونی در منطقه مقابله کنیم.»
تیلرسون در پاسخ به سؤالی درباره برجام گفت که واشنگتن برای اطمینان از پایبندی ایران به توافق هسته‌ای با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تعامل است و فراینده‌های معین شده در توافق هسته‌ای را دنبال می‌کند.
یک نماینده کنگره در این جلسه از «تیلرسون» بابت تعیین نکردن فردی جهت پیگیری مسئله آزادی «رابرت لوینسون»، مامور سابق «اف‌بی‌آی» که چندی پیش در ایران ناپدید شده بود، انتقاد کرد.
وی از تیلرسون پرسید که آیا برنامه‌ای برای ملاقات با ایرانی‌ها دارد. وزیر خارجه آمریکا گفت: «من برنامه‌ای برای ملاقات با ایرانی‌ها ندارم.»
وزیر خارجه آمریکا تصریح کرد : «ما به خاطر اینکه فردی در این سمت نداریم تلاش هایمان را متوقف نمی‌کنیم.»

واکنش ظریف به اظهارات تیلرسون

محمدجواد ظریف وزیر امور خاجه ایران در واکنش به اظهارات وزیر امور خارجه آمریکا در صفحه توئیتر خود نوشت: مقامات آمریکایی، قبل از بازگشت به سیاست غیرقانونی و توهم‌آلود تغییر رژیم، تاریخ را مطالعه و از آن درس بگیرند.
ظریف افزود : افتضاح کودتای ۱۳۳۲ و تجربه انقلاب ۵۷ ثابت کرد که مردم ایران در برابر تلاش‌های خارجی برای تعیین سرنوشت‌شان مقاومت می‌کنند.
وزیر امور خارجه ایران تصریح کرد : پس از چند دهه پیگیری سیاست شکست خورده تغییر رژیم و تحریم، دولت آمریکا مجبور به عذرخواهی برای سال ۳۲ شد و پذیرفت که مذاکره تنها راه‌حل است.
وی تاکید کرد : برای آمریکایی‌ها بهتر است که به جای این که به تغییر رژیم در ایران که ۷۵ درصد مردم به صندوق رأی اعتماد دارند، فکر کنند، به فکر حفظ رژیم خودشان در آمریکا باشند.»
قاسمی : آزموده را آزمودن خطاست
بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز در واکنش به اظهارات اخیر وزیر امور خارجه آمریکا گفت: این سخنان، مداخله‌جویانه و نقض صریح قواعد آمره حقوق بین‌الملل، غیرقابل قبول و بشدت محکوم است.‌
وی افزود: «سردرگمی» ، « تاثیر پذیری از القائات نابجا» و « واقعیت‌گریزی» از مشخصه‌های بارز سیاست خارجی دولت جدید در آمریکاست که نمونه اخیر آن در اظهارات این مقام آمریکایی هویداست.
قاسمی خطاب به دولتمردان جدید آمریکا گفت : در برابر ملت بزرگ و شجاع ایران  باز هم به بیراهه نروند و آزموده‌ها را چندباره نیازمایند که جز پشیمانی بیشتر و خسارات سنگین‌تر برای آنان حاصلی در پی نخواهد داشت. تنها راه پیش رو برای آنان، فهم و درک درست از واقعیات ایران و منطقه و کوتاه کردن زبان بی‌تاثیر تهدید و عدم مداخله در امور داخلی ایران و دیگر کشورهای منطقه و نگاه و برخورد واقع بینانه، منطقی، خردگرایانه و غیر هیجانی به تحولات ایران و منطقه است. آنان باید بدانند واقعیات تاریخی ، جغرافیایی و فرهنگی و حوزه تمدنی هم چون امنیت و ثبات پایدار فراتر از سوداگری و دوشیدن کشورهای منطقه است و نیازمند تفکر و شناخت و خردورزی است.

حمایت تلویحی واشنگتن از عملیات تروریستی در خاک ایران

در همین زمینه علی علیزاده تحلیلگر مسائل سیاسی سخنان رکس تیلرسون را نشانه حمایت تلویحی واشنگتن از عملیات تروریستی در خاک ایران دانست.

علیزده گفت: سیاستهای جنگ افروزانه و تفرقه افکنانه آمریکا در خاورمیانه و تنش آفرینی در رابطه بین کشورهای حوزه خلیج فارس تا حمایت از تروریستها در خاک عراق و سوریه، موجب شده در یکسال گذشته، ایالات متحده به اندازه چندین سال گذشته، فروش رویایی تسلیحات و ادوات جنگی به کشورهای مرتجع منطقه از سعودیها و اماراتی ها گرفته تا قطر داشته باشند که در نوع خود، درآمد قابل توجهی نصیب کمپانیهای ساخت جنگ افزار در آمریکا می کند.

 حال در اعلام موضعی وقیحانه تیلرسون در ادامه عقده گشایی نسبت به ایران و ایرانی با پشت کردن به خواست میلیونها شهروند ایرانی صلح طلب افزود: سیاست آمریکا مهار توان ایران برای ساخت تسلیحات هسته‌ای و پشتیبانی از عناصری در داخل ایران است که به تغییر مسالمت‌آمیز این حکومت منجر شود. وزیر خارجه آمریکا اشاره‌ای به این عناصر نکرد اما بنظر می رسد با این پرده دری آقای وزیر نزدیک به ترامپ، آمریکا و متحدانش علناً از عناصر تروریستی که در خاک ایران عملیات انجام داده و موجب خسارت جانی، مالی و امنیتی شود به شدت و البته آشکارا حمایت خواهند کرد.
این در حالیست که جان کری، وزیر خارجه اسبق آمریکا چند روز قبل در اظهارنظری کم سابقه پرده از دشمنی آشکار برخی کشورهای مرتجع منطقه به رهبری سعودیها برداشت که ظاهراً از آمریکا درخواست کرده بودند برای پایان دادن به تحرکات علمی – هسته ای دانشمندان ایرانی و همچنین جلوگیری و پیشرفت در زمینه ارتقاء سیستم های موشکی، بخشهایی از این تأسیسات در خاک ایران را بمباران کند!

 

 

 

اشتراک گذاری در فیسبوک اشتراک گذاری در توییتر اشتراک گذاری در گوگل پلاس
برچسب ها:
دیدگاهها

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد

قالب وردپرسدانلود رایگان قالب وردپرسپوسته خبری ایرانیقالب مجله خبریطراحی سایتپوسته وردپرسکلکسیون طراحی