سفیر آمریکا در ترکیه تاکید کرد که کشورش به واحدهای مدافع خلق موسوم به یپگ که به عنوان شاخهی نظامی – سوری حزب کارگران کوردستان ترکیه (پکک) شناخته شده است و در ماههای اخیر در جبههی متحد نزدیک واشنگتن تعریف شد، سلاح و مهمات نمیدهد.
جان باس، سفیر آمریکا در آنکارا آخرین مواضع ایالات متحده در قبال پرونده کردها در سوریه را اعلام کرد. پرونده ای که برای نخستین متحدش در منطقه یعنی ترکیه بسیار حساس است. آن هم در زمانی که موشک های افراد موسوم به «مخالفان میانه رو» که مورد حمایت هر دو کشور است، منطقه اکثرا کردنشین شیخ مقصود در شمال شهر حلب را هدف قرار دادند. باس تاکید کرد که کشورش به یپگ سلاح و مهمات نمی دهد. وی پیش از این نیز اظهاراتی را در همین چارچوب بیان کرده بود که واشنگتن با هر گونه تلاشی از سوی هر گروه سوری که بخواهد زیر سایه مبارزه با داعش تغییرات دموگرافی در منطقه ایجاد کند، مخالف است. این اظهارات نشان می دهد که ایالات متحده به سود ترکیه مواضع خود را نسبت به کردها و بلندپروازی های آنها در منطقه تغییر داده است. آن هم بعد از آن که ترکیه به صراحت از سیاست های دوگانه باراک اوباما در قبال مسائل کردها و تحولات منطقه انتقاد کرد و رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری این کشور از اوباما خواست که میان دوستی با ترکیه یا حمایت از حزب تروریستی کارگران کردستان یکی را انتخاب کند.
روزنامه الاخبار چاپ بیروت در این باره نوشت: آنچه از اظهارات سفر امریکا برداشت می شود این است که واشنگتن چتر حمایتی خود از بالای سر یپگ در سوریه را برداشته در حالی که این گروه فعال تر و منظم تر از هر گروه مسلح دیگری در سوریه هستند و جدی تر از هر جریان دیگری در حال مبارزه با داعش و دیگر گروه های تروریستیاند.
نضال حنان، روزنامه نگار کرد سوریه در این باره می گوید: نیروهای کرد اصلی ترین نیروها در تلاش برای مبارزه با تروریسم در سوریه هستند، و پیمان بین المللی مبارزه با تروریسم آنها را قدرتی قابل اعتماد با توانایی بالا در مبارزه با داعش می داند. به اعتقاد من هر گونه تغییری در این مسیر آسان نخواهد بود. در سایه ضعف و تنشی که بر دیگر گروه های مخالف مستولی شده به گونه ای که تبدیل به نیروهای ترانزیت به سود جریان های رادیکال تندرو (منظور جبهه النصره) شده اند و باعث شده اند تا شورای امنیت در خانه تروریسم باشد، چاره ای جز کنار آمدن با کردها برای مبارزه با تروریسم ندارند. اظهارات باس برای اطمینان دادن به دولت ترکیه بعد از حمله خمپاره ای داعش به شهر کلس است، چرا که ترکیه عضوی از ناتو است و نمی تواند از این چارچوب خارج شود، برای همین آمریکا این مواضع را اتخاذ می کند تا تحرکات ترکیه که از جریان های مخالف حمایت می کند و در همین چارچوب به خارج از معیارهای بین المللی سوریه لغزیده است را مهار کند.
حنان از افزایش نیروهای ویژه آمریکایی در سوریه حمایت می کند و می گوید: آنها برای همراهی با نیروهای کرد با هدف هماهنگی و همکاری مشترک و حمایت جنگنده های ائتلاف بین المللی مبارزه با داعش به سوریه آمده اند. آمریکایی ها قرار است با کردها در دو منطقه رمیلان و کوبانی مستقر شوند.
روسیه تلاش می کند نفوذ خود در سوریه را گسترش دهد، برای همین هر گونه کوتاه آمدن آمریکا به معنای پیشروی روسیه در همان جهتی است که آمریکا عقب نشسته است، بمباران اخیری که روسیه بر اطراف منطقه شیخ مقصود کرد پیامی است از سوی روسیه که در همین چارچوب می گنجد.
اظهارات سفیر آمریکا با حملات گروه های شبه نظامی به منطقه شیخ مقصود هم زمان شد. بارزترین حملات را گروه های مسلح جیش الاسلام، جبهه الشامیه، سلطان مراد، حرکت نورالدین الزنکی و سلطان سلیم اول انجام دادند با این هدف که بتوانند بر این منطقه مسلط شوند. این در حالی است که آنها تعهد داده اند که آتش بس در حلب را که تقریبا به طور کامل زیر پا گذاشته شده است، نقض نکنند. مخالفان می گویند که شکست آتش بس در سوریه کار گروه های خارج از «گروه مخالفان میانه رو» و همچنین جبهه النصره بوده است.
اخیرا گروه های مسلح شبه نظامی کلیپ ویدئویی را در صفحات اجتماعی منتشر کردند که در آن حمله با توپ و موشک به این منطقه نمایش داده شده است. در این کلیپ وعده داده شده به زودی منطقه از دست یاران تروریستی پ.ک.ک آزاد خواهد شد.
عماد داوود، رئیس شورای مشترک کردها در عملیات شیخ مقصود در این باره می گوید: حمله به این منطقه از سه شنبه هفته گذشته آغاز شد و بی وقفه تا ظهر جمعه ادامه داشت. این خشن ترین حمله به این منطقه در طول تمامی سال های منازعات سوریه از سال ۲۰۱۳ تا کنون بوده است. در پی این حمله ۲۶ نفر کشته و ۱۰۲ نفر زخمی شدند که اکثرا کودکان و زنان بودند. ظهر پنج شنبه منطقه هدف حملات گازهای سمی شیمیایی قرار گرفت.
جیش الاسلام روز پنج شنبه با صدور بیانیه ای ادعا کرد که یکی از فرماندهان خود را به دلیل استفاده از سلاح های غیرمتعارف و ممنوعه برکنار و محاکمه کرده است. این جریان یپگ را متهم به تلاش برای تسلط بر شیخ مقصود و راه الکاستیلو کرد تا به این ترتیب محاصره شهر حلب میسر شود.
true
it is true
falseit is false
true
it is true
falseit is false
true
it is true
falseit is false
true
it is true
falseit is false
true
-
سیاستمدار کرد: فساد در اداره خودگردان سوریه بیداد می کند و ۳ میلیارد دلار تنها گوشه ای از این فساد است!
-
اردوغان با نقشه جنگ و صلح خود با سوریه به دنبال چیست؟
-
پ.ک.ک و پژاک از فراخوان اعتصابات در ایران تا اعتصابات در شمال سوریه در اعتراض به ربودن کودکان و سربازگیری اجباری!
-
خسارت سرسامآور گروه های تروریستی داعش و پ.ک.ک به شنگال
-
ارتش ترکیه مواضعی در شمال عراق را تخلیه کرد؛ عقبنشینی راهبردی یا تاکتیکی؟
-
گزارشی توصیفی-تحلیلی از نقش گروهک پژاک در اغتشاشات اخیر / پژاک به وقت مزدوری
-
ترکیه: پ.ک.ک در حال مینگذاری در مسیر پیوستن سوئد به ناتو است
-
تظاهرات طرفداران پ.ک.ک در سوئد علیه ترکیه و واکنش آنکارا
-
روزنامهنگار هلندی: غرب چهره تاریک پ.ک.ک را نمیبیند
-
اردوغان به السودانی: نابودی پ.ک.ک به نفع امنیت ملی عراق است
-
بحران خرسی در ژاپن
-
پایان دور سوم مذاکرات سوریه در وین
-
سناریوهای مد نظر آنکارا
-
پیشخوان مطبوعات ایران سه شنبه ۱۲ دی
-
اسماعیل بیشکچی: پ.ک.ک در پی نابودی حکومت اقلیم کردستان است
-
بیماری هیرو ابراهیم، باعث اختلافات جدی و بروز تفرقه در یکیتی شده است
-
پیشمرگه های اقلیم کردستان نیروهای واحدی نیستند
-
هویت ۵ عضو کشتهشدهی پژاک در سوریه
-
کمکهای تسلیحاتی آلمان به پکک
-
هشت تروریست پ.ک.ک در زاپ و هفتانین به هلاکت رسیدند
-
گوشه کوچکی از جنایات پژاک علیه دختران و مردان کُرد
-
کاراییلان : جمیل باییک باید معذرت خواهی کند
-
خبرگزاری کرد پرس // بارزانی و کشور واکنشی
-
کرد پرس / احتمال درگیری مستقیم میان ارتش ترکیه و کردهای سوریه قوت گرفت
-
گلستان پرور: پ ک ک چیزی جز دروغ نیست
-
پ ک ک (حزب کارگران کردستان) چیست
-
تیرباران یک دختر گریلا از سوی پ.ک.ک
-
پ.ک.ک و پژاک چگونه زنان و دختران را برای مبارزه مسلحانه فریب میدهند؟
-
معصومه هم عضو پژاک بود
-
گروه پ.ک.ک ۹۶۷ زن را در ۱۲ سال گذشته اعدام کرده است
-
خبرگزاری کردپرس // انتخاب دشوار آمریکا در سوریه؛ ترکیه یا کُردها / فابریس بالانشه*
it is true
falseit is false
it is false